Informacija apie terminą
Terminas biològinis tešlõs pùrinimas
Termino apibrėžtis Tešlos purinimo būdas, kai tešla veikiama anglies dvideginiu, išsiskiriančiu rūgimo metu veikiant mielėms ir pieno rūgšties bakterijoms.
Pastabos
Tinkamumo kategorija Teiktinas
Aprobuotas VLKK
Atitikmenys
ENyeast leavening; yeast head
DEHefetrieb; Hefegärung
FRpoussée de la levure; levée de la pâte par levure
RUразрыхление теста биологическим способом
Informacija apie leidinį
Žymuo LST 1992:2008
Antraštė Kepiniai. Aiškinamasis žodynas
Lietuviškosios versijos išleidimo data
Rengėjas TK 15
Leidinio statusas galiojantis
Sritis (ICS) 01.040.67 Maisto technologija (Žodynai) , 67.060 Varpinių ir ankštinių javų grūdai bei jų gaminiai

Atgal